2020-03-14 00:00
Helena

Ett av Helenas galna projekt i trädgården.

Vid en ändring så lyckades jag radera hela blogg inlägget. Arbete pågår med att återskapa det. Ha tålamod det kommer...... Här finns i alla fall några bilder och tankar under tiden/Helena

 

Bild 1 överst. November-18
Har man inte pallkragar kanske det går att använda kartonger? Det har vi gott om....
De stora kartongerna är grundade med rejält med flis i botten, sedan är det mixat torkpapper från produktion och handfat, papperstugg från kontoret, ogräs, löv samt lite kokosfiber och jord på toppen för att kunna så i. Troligen tillförde jag lite hönsgödsel nere någonstans blan fliset också.

 

Bild 2 nedan. Juni.
Lite magert blev det nog men gurkörten jag sådde under våren har börjat blomma. Till höger blommar rabarbern stort och fint utan någon som helst skötsel.

Juni första sommaren

 

Början av Oktober 19

Nu har frosten börjat ta ut sitt. Ringblommorna är tuffa och står emot ännu en tid, tagetesen börjar bli ledsan, men krassen har givit upp helt. Rosenskäran bröts av i blåsten tidigare i höstas. Man kan ana ett par taniga solrosor som blev sent planterade efter att ha stått och stampat i alldeles för små tråg.

 

 

 

 

Nyårsafton 2019

Då hade jag förmånen att få roa mig några timmar innan familjen samlades.

Kartongerna syns det inte mycket av längre. Ogräset rensades bort och jag makade jorden åt sidorna så att jag kunde lägga en sträng med Bokashikompost och extra löv i mitten. Fyllde på med mängder med löv av olika slag och la dit galler ovanpå så att jag förhoppningsvis får ha den ifred. Vi har både katt och diverse fåglar, bla annat en fasanherre som brukar dyka upp framåt våren. Bädden är egentligen lite för smal men det får bli ett senare projekt.

Det var ett ganska grunt lager med jord med en hel del kvistar och flis, men det hade börjat multna hyfsat. Inget att så i men däremot blir det säkert bra att sätta plantor i till våren. Jag har inte bestämt mig ännu om det blir blommor i år också eller om jag kombinerar med grönsaker av något slag.

 

 

 

 

 

 

Fler bilder och funderingar kommer.../Helena

 

 

 

  Varor som nämns i nyheten

 • Handpaket för händer som tvättas ofta. Handkräm och tvål med ekologisk Lavendel från Medevi
  Art nr. 98065
  299,00
 • Ekologiskt handvårdspaket. Innehåller Lavendelcreme, Ringblomssalva, Intensivstift & folder med tips & råd.
  från 377,00
 • Det du behöver för att hålla dina händer i bästa skick. Doftneutral produkter
  Art nr. 98068
  415,00
 • Paket för ansträngda trädgårdshänder sammansatta i samarbete med Sara Bäckmo på Skillnadens trädgård.
  Art nr. 98045
  629,00